Mäkipartion helmikuun uutiskirje

HELMIKUUN UUTISKIRJE
Hei mäksät ja kotiväki! Tämä on Mäkipartion kuukausittain ilmestyvä uutiskirje, jossa kerrotaan lippukunnan ajankohtaisista tapahtumista.
Tässä uutiskirjeessä seuraavat asiat:- Koronan vaikutus lippukunnan toimintaan- Mäksien talviviikot- Sinustako taloudenhoitaja Mäkipartiolle?- Hygieniapassikoe- Samoaja-vaeltajien teemaillat- Iku-Turso-kesäleiri – vastaa kyselyyn!- Mäkiviesti

Koronan vaikutus lippukunnan toimintaan
Jyväskylän pahentuneen koronatilanteen vuoksi Mäkipartio keskeyttää viikkotoiminnan kahdeksi viikoksi (1.-14.2.) eli ryhmien kokouksia ja laumailtoja ei pidetä. Ryhmien johtajat tiedottavat omia ryhmiä mahdollisesta etäpartiosta. 
HUOM! Ylempi ohjeistus koskee toistaiseksi aikaa 1.-14.2., alempi on yleisohjeistus ajalle, jolloin viikkotoimintaa voidaan taas järjestää.
Mäkipartion linjaukset korona-ajan viikkotoimintaan. Viikkotoiminta järjestetään normaalisti kaupungin koronarajoitukset huomioiden, pääsääntöisesti ulkona. Pakollisia, lyhytkestoisia aktiviteetteja voidaan suorittaa pienissä ryhmissä sisällä turvavälit ja kolon koko huomioiden. Kokouksista poistuttaessa on otettava muut huomioon ja huomioitava turvavälit. Kannustetaan ryhmiä retkeilemään poikkeusoloista huolimatta oman ryhmän voimin, koko lippukunnan tapahtumia ei järjestetä, ennen kuin tilanne paranee. Yli 12-vuotiaiden osallistujien pitää käyttää kasvomaskeja sisätiloissa sekä ulkona, mikäli ei ole mahdollista pitää turvavälejä. Ryhmänjohtajille tarjotaan maskit lippukunnan puolesta (löytyy koloilta), huoltajille voivat taloudellisiin syihin vedoten pyytää maskit lapselle lippukunnalta. Johtaja voi määrätä kokouksille pakkasrajan, esim -20 astetta, mikäli kokouksessa ei ole mahdollista päästä sisälle lämmittelemään valvotusti pienissä porukoissa. 

Mäksien talviviikot (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset)
Pari päivää sitten ilmestyikin infoviesti Mäksien talviviikoista. Tässä viesti vielä uudelleen, mikäli se hukkui sähköpostilaatikkoon.
Hei mäkipartiolaiset!
Mikäs sen parempaa kuin isot lumikinokset ja paukkuva pakkanen. Tänä vuonna kun emme nykytilanteesta johtuen pääse nauttimaan talvisäästä lippukunnan yhteisellä talviretkellä, haastamme teidät jokaisen lähtemään ulos perheen ja ystävien kanssa. Tulemme julkaisemaan joka viikko helmikuun loppuun saakka Mäkipartion nettisivuilla www.makipartio.net viikolle ulkoiluhaasteen. Tämän viikon haasteena on rakentaa lumirakennelma. Tämä voi olla esimerkiksi lumiukko, lumilyhty tai mitä ikinä keksit, vain mielikuvitus on rajana. 
Mikäli haluat, voit ottaa itsestäsi kuvan suorittamassa haastetta ja julkaista sen Instagramissa tai Facebookissa. Käytä tällöin hashtagia #mäksientalviviikot, niin löydämme julkaisusi ja pystymme jakamaan sen Mäkipartion Facebookissa tai Instagramissa. Vaihtoehtoisesti voit lähettää kuvan sähköpostilla osoitteeseen riina.1213@gmail.com, jolloin voimme laittaa kuvasi Mäkipartion Instagramiin @makipartio.
Mukavia ulkoilupäiviä toivottavat Maiju ja Riina

Sinustako taloudenhoitaja Mäkipartiolle?
Mäkipartio tarvitsee uuden taloudenhoitajan vuodelle 2021. Taloudenhoitaja vastaa lippukunnan taloudenpidosta ja sen lainmukaisuudesta. Pestin vaatimus on vähintään 18 vuoden ikä ja aikaisempaa kokemusta yhdistyksen taloudenhoidosta tai partiosta ei tarvita, sillä pestiin perehdytetään. Taloudenhoitajan ei tarvitse olla lippukunnan jäsen ja unelmatilanne olisikin, että taloudenhoitaja olisi esimerkiksi joku vanhemmista, jotta johtajillemme jäisi enemmän resursseja järjestää laadukasta partiotoimintaa lapsille. Pesti on melko itsenäistä ja sitä saa kehittää omannäköisekseen. Pesti vie aikaa n. 1-3 tuntia 1-2 viikon välein, vuodenvaihteessa tuloslaskelmaa tehdessä vähän enemmän, mutta työn voi tehdä oman aikataulun mukaan. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä lpkj@makipartio.net.

25.2. Hygieniapassikoe (samoajat, vaeltajat, aikuiset)
Viime vuoden perusteella JyPan järjestämä hygieniapassikoe oli suosittu, joten se järjestetään myös tänävuonna tietyin koronan tuomin muutoksin. Tällä kertaa JyPa tarjoaa mahdollisuuden tehdä kokeenainoastaan passin hinnalla 15 €. Materiaalien opiskelu tulee hoitaa omatoimisesti.Koe järjestetään 25.2. klo 18. Kokeeseen voi ilmoittautua 14.2. mennessä Kuksan kautta:https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=39864

Samoaja-vaeltajien teemaillat (samoajat, vaeltajat)
Jyäskylän Partiolaiset ovat yhdistäneet voimansa ja järjestävät 15-22-vuotiaille tarkoitettuja teemailtoja koko kevään ajan. Tämä on loistava paikka tutustua alueen muihin samanikäisiin partiolaisiin sekä päästä tekemään oman ikäkauden ohjelmaa, mikäli aktiivista porukkaa ei ole omasta lippukunnasta löytynyt. Samoajien ja vaeltajien omat teemaillat starttaa helmikuun alussa! Tästä eteenpäin teemailtoja järjestetään joka kuukauden ensimmäinen torstai toukokuuhun saakka.
Ensimmäinen teemailta järjestetään zoomissa! Tällä kerralla on tarkoitus kartuttaa kaikki kiinnostuneet, tutustua toisiimme sekä yhdessä miettiä millaisia asioita kevään aikana halutaan tehdä. Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita! Kokoontuminen on zoomissa klo 18. Linkki kokoukseen löytyyfacebookista sekä tästä.
Kevään aikana muut kokoukset tulevat olemaan4.3.8.4.6.5.

Iku-Turso-kesäleiri – vastaa kyselyyn! (samoajat, vaeltajat, aikuiset)
Jyväskylän Metsänkävijöiden, Keljon Kävijöiden, Mäkipartion ja Pihkapartion yhteinen Kalevala-teemainen kesäleiri 22.-28.7.2021 Iso-Pitkällä, Laukaassa. Keräämme nyt kiinnostuneita johtajia ja huoltajia mukaan järjestämään leiriä. Leireily on loistava tapa tutustua lapsen partioharrastukseen ja olla apuna lippukunnalle. Leiri on maksuton kaikille tekijöille. Oheisesta linkistä pääset lukemaan leiristä lisää, sekä valitsemaan sinua alustavasti kiinnostavat tehtävät. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään, vaan keräämme alustavaa tietoa kiinnostuneista tekijöistä. Jätäthän vastauksesi 23.2. mennessä. https://forms.gle/88SwVZvVyawUJ1V89

Mäkiviesti
Mäkiviesti on saanut uuden päätoimittajan, Ninan, ja iloksemme voimme kertoa että lippukuntalehti ilmestyy taas toukokuussa! Lehden tekoon voivat osallistua niin yksittäiset partiolaiset (tai muut aiheesta kiinnostuneet!) kuin ryhmätkin. Ilmoita juttuideasi tai vaikkapa ryhmäsi halukkuus kirjoittaa jokin juttu sähköpostitse makiviesti@makipartio.net. Mäkiviestin toimituksen kokous on tulossa ke 3.2. klo 18 etänä, linkki siihen tulee Mäksäjohtis-wa-ryhmään ennen kokousta. Tervetuloa mukaan kaikki lehden ideoinnista ja kirjoittamisesta tai kuvaamisesta kiinnostuneet samoajat, vaeltajat ja aikuiset!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s