Tule mukaan

Mäkipartio tarjoaa oman ikäkauden toimintaa 7-23-vuotiaille partiolaisille, ja tällä hetkellä kaikissa ikäkausissa on tilaa. Ryhmät kokoontuvat Kypärämäen ja Keltinmäen koloilla. Partion voi aloittaa myös aikuisena – mielekästä tekemistä löytyy varmasti myös juuri sinulle! Ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan tai täytä jäsenhakemus täällä.

Lippukunnanjohtaja: Teresa Tupamäki (lpkj@makipartio.net)

Partio-ohjelma on jaettu eri ikäkausiin, joissa jokainen lapsi ja nuori pääsee toimimaan yhdessä oman ikäistensä kanssa.

Sudenpennut: 7–9-vuotiaat

7–9-vuotiaita partiolaisia kutsutaan sudenpennuiksi ja heidän ryhmäänsä laumaksi. Laumassa on yleensä 8–12 lasta. Heidän toimintaansa kuuluvat leikit, seikkailut ja tarinat.

Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta muun muassa ensiavun antamista, nuotion sytyttämistä sekä luonnossa liikkumista. Kaikki tehdään yhdessä lauman kanssa aikuisen opastuksella.

Mäkipartion kaksi sudenpentulaumaa kokoontuvat Kypärämäessä ja Keltinmäessä. Uusia mahtuu vielä mukaan – ota yhteyttä Teresaan.

Ihmissudet keskiviikkoisin Kypärämäessä klo 17:30-18:30

Metsäpöllöt tiistaisin Keltinmäessä klo 17-18:15 (ryhmä täynnä)

Seikkailijat: 10–12-vuotiaat

10–12-vuotiaita partiolaisia kutsutaan seikkailijoiksi. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja, osallistuvat partiotaitokisoihin ja retkeilevät paljon. Seikkailijoille tulevat tutuksi niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin.

Mäkipartion kaksi seikkailijajoukkuetta kokoontuvat Kypärämäessä ja Keltinmäessä. Uusia mahtuu vielä mukaan – ota yhteyttä Teresaan.

Vuoristomangustit tiistaisin Kypärämäessä klo 17-18:30 (ryhmä täynnä)

Vuoristoketut keskiviikkoisin Keltinmäessä klo 17-18:30

Tarpojat: 12–15-vuotiaat

12–15-vuotiaat partiolaiset ovat tarpojia. Tarpojaryhmässä eli vartiossa on yleensä 4-12 nuorta. Tarpojien kaikessa tekemisessä korostuu yhdessä tekeminen, kehittyminen ja elämykset.

Mäkipartion kaksi tarpojaryhmää kokoontuvat Kypärämäessä. Uusia mahtuu vielä mukaan – ota yhteyttä Teresaan.

Kettusen veljeskunta tiistaisin Kypärämäessä klo 18:30-20 (ryhmä täynnä)

Puhpallerot torstaisin Kypärämäessä klo 18-19:30

Samoajat: 15–17-vuotiaat

15–17-vuotiaita partiolaisia kutsutaan samoajiksi. Samoajilla on myös omaa toimintaa, mutta olennaisena osana ikävaihetta on johtamisharjoittelu.

Mäkipartiossa on yksi samoajavartio. Uusia mahtuu vielä mukaan.

Vaeltajat: 18–22-vuotiaat

18–22-vuotiaat partiolaiset ovat vaeltajia. Vaeltajien toiminnan painopisteenä on henkilökohtainen kasvu ja yhä vastuullisempiin tehtäviin siirtyminen.

Mäkipartion vaeltajat kokoontuvat sovittaessa ja osallistuvat halutessaan myös aikuisryhmän toimintaan.

Aikuiset

Partiotoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mukaan tarvitaan myös aikuisia, eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita.

Mäkipartiossa aloittaa syksyllä 2020 yli 16-vuotiaille uusille partiolaisille suunnattu aikuisvartio. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja ja ilmoittautuminen Ellulle (ellu@makipartio.net)

Varttuneet velmut maanantaisin Keltinmäessä klo 18-19:30

Tarkempia tietoja eri ikäkausista ja niiden ohjelmasta löydät täältä.