Huoltajille

Jäsenrekisteri Kuksa

Kaikki Mäkipartioon liittyvät uudet jäsenet täyttävät jäsenhakemuksen osoitteessa https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999783.

Lomakkeen hyväksyy jäsenrekisterinhoitaja, jonka jälkeen huoltaja saa siitä sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen huoltajien kannattaa luoda oma huoltajatunnuksensa (PartioID) Kuksaan. Tunnuksilla pääsee esimerkiksi muokkaamaan jäsenenä olevan lapsen yhteystietoja, ilmoittamaan lapsen tapahtumiin, tarkastelemaan jäsenmaksutietoja, tulostamaan jäsenkortin, näkemään suoritetut aktiviteetit ja merkit jne. Sudenpennulle tai seikkailijalle ei suositella luomaan omaa PartioID:tä, koska lapsen kaikki asiat voidaan hoitaa huoltajan tunnuksilla. Omat tunnukset lapselle voi tehdä sitten, jos (ja toivottavasti kun) partioura jatkuu vanhempanakin.

Huoltaja tai jäsen voi rekisteröityä suoraan osoitteessa http://kuksa.partio.fi. Sivulta löytyy painike uusille rekisteröitymisille. Rekisteröitymiseen tarvitset jäsennumeron, joka on tullut sähköpostilla samalla, kun sinun tietosi on liitetty jäsenrekisteriin lapsen huoltajan tiedoiksi. HUOM. Älä käytä lapsen jäsennumeroa tähän! Jos Kuksan automaattinen viesti ei ole tullut sinulle, eli tarvitset oman jäsennumerosi, lähetä sähköpostia Mäkipartion jäsenrekisterinhoitajalle (kuksa@makipartio.net), niin saat numerosi.

Lapselle voi lisätä useita huoltajia. Jos haluatte, että lapselle lisätään huoltajia, niin ole yhteydessä jäsenrekisterinhoitajaan (kuksa@makipartio.net) ja ilmoita huollettavan nimen lisäksi lisättävän huoltajan nimi, osoite, syntymäaika, sähköposti ja puhelinnumero.

Tarkat ohjeet rekisteröitymiseen ja tietojen muokkaamiseen löydät osoitteesta https://toiminta.partio.fi/sites/partio.fi/files/uusi-kuksa_-_huoltajalle.pdf.

Kirjautuminen tapahtuu rekisteröitymisen jälkeen omilla tunnuksilla osoitteessa http://kuksa.partio.fi.

HUOM. Jos lapsella ei ole omaa puhelinnumeroa tai sähköpostia, niin älä lisää hänelle huoltajien tietoja. Tarkoitus on, että lapsen tiedot ovat lapsen sivulla ja huoltajan tiedot huoltajan sivulla. Jos kahdella on sama sähköpostiosoite (esim. lapsella ja vanhemmalla huoltajan maili), Kuksa ei toimi oikein ja esimerkiksi PartioIDn luominen ei onnistu. Puhelinnumero on pakollinen tieto ja niillä lapsilla, joiden puhelinnumero ei ole tiedossa on numerona 0123456789, jotta erottaa kenellä on keksitty tieto ja kenellä oikea. Numeron saa toki vaihtaa oikeaksi.

Retkien ja tapahtumien maksut

Retkien ja tapahtumien maksut sekä aloituspakkaukset ja muut merkit maksetaan Mäkipartion tilille ennen tapahtumaa. Laita viestiin osallistujan etu- ja sukunimi ja tapahtuman nimi. Tarkista tapahtuman hinta leirikirjeestä. Mäkipartion tilinumero on FI67 4108 0010 3754 60. Retkistä ja tapahtumista on mahdollista hakea vapautusta taloudellisin perustein, ole yhteydessä asiasta leirinjohtajaan. Muissa talousasiossa auttaa taloudenhoitaja (talous@makipartio.net).

Huomioithan, että partion jäsenmaksu maksetaan Suomen Partiolaisille eikä Mäkipartiolle, joten noudata jäsenmaksulaskun tietoja.

Aloituspakkaus

Uudet partiolaiset ostavat lippukunnalta aloituspaketin, jolla saavat partiotuotteita. Paketti ostetaan partiouran alussa (ikäkaudesta toiseen siirtyneet eivät osta uutta pakettia). Aloituspakettiin kuuluu partiohuivi, huivimerkki, lippukunnan merkki partiopaitaan ja ikäkaudesta riippuen sudenpentujen jälkikirja, seikkailijoiden aktiviteettikortti tai tarpojien aktiviteettikortti lippukunnan toimesta. Itse ei tarvitse kauppaan lähteä metsästämään näitä tuotteita. Hintaa aloituspaketilla on 20 euroa. Maksun voi suorittaa Mäkipartion tilille FI67 4108 0010 3754 60 (viestikenttään partiolaisen nimi + ”aloituspaketti”) ja tuotteet saa oman ryhmän johtajalta.

Lippukuntamerkkejä, huivimerkkejä ja partiohuiveja voi ostaa myös erikseen esimerkiksi hukkuneen tilalle. Kysy lisää ryhmäjohtajalta.

Lippukuntamerkki paitaan 2 e

Huivimerkki 2 e

Partiohuivi 7 e

Partioasu

Partioasuun kuuluvat partiohuivi, partiopaita sekä mahdollisesti partiovyö. Sudenpennut käyttävät tummansinistä collegepaitaa, kun taas seikkailijoiden ja sitä vanhempien partiopaita on Mäkipartiossa ruskea partiopaita. Partioasuja myydään esimerkiksi täällä: https://scandinavianoutdoor.fi/partio/partioasut/. Syksyisin, lukukauden alussa, järjestetään myös yhteistilaus, jolloin tuotteita pääsee sovittamaan koloilla. Käytettynä partioasuja ja muita partiotarvikkeita voi etsiä esimerkiksi Facebookin Partiokirpputori-ryhmässä, Mäkipartion Facebook-sivulla tai lippukunnan sähköpostilistoilla.

Lisää partioasun symboliikasta ja merkkien sijoittelusta voit lukea täältä: https://www.partio.fi/mika-partio-on/partioasu-ja-merkit.