Mäkipartion huhtikuun uutiskirje ja kutsu kevätkokoukseen

Tämä on Mäkipartion uutiskirje, joka sisältää lippukunnan kuulumisia sekä tietoa tulevista tapahtumista jokaiselle ikäkaudelle.

Tässä kirjeessä:

 • Lippukunnanjohtajan terveiset
 • Tulevat tapahtumat
  • Yrjönpäivä
  • Lippukunnan kevätkokous
  • Iku-Turso
  • Johtajatulet

Lippukunnanjohtajan terveiset

Kulunut vuosi on ollut kaikille rankka ja pikkuhiljaa kesää kohden alamme saamaan vihreitä valoja kesän partiotoiminnalle. Vaikka rajoitukset ovat laittaneet toimintaa tauolle ja muovanneet sitä uusiin muotoihin, olemme onnekkaita, että viikkotoimintaa on saanut järjestää kohtalaisen totutulla tavalla, partiossa kun ulkoiltaisiin joka tapauksessa. Suomen Partiolaiset ovat linjanneet, että lasten ja nuorten harrastustoiminta tulee tarjota sitä haluaville niin normaalisti, kuin se on suinkin turvallisuuden puitteissa mahdollista. Koen, että lippukuntana olemme tässä onnistuneet ja on ilo kuulla ryhmänjohtajilta, että kokoukseen saapuvat partiolaiset tulevat sinne innokkaina ja avoimina tilanteelle.

Kevään tapahtumat tullaan järjestämään joko etäillen tai oman ryhmän voimin ja kesän leirien suhteen pidämme sormet ristissä ja rinkat valmiiksi pakattua (ei ehkä ihan sentään), jotta pääsisimme taas kokoontumaan yhteen ja nauttimaan aurinkoisesta leirikesästä. Seuraamme jatkuvasti ylempien partio- ja viranomaistahojen ohjeita ja rajoituksia tilanteeseen nähden ja olemme valmiina myös perumaan esimerkiksi kesän leirin, mikäli tilanne niin vaatii. Toivotaan kuitenkin, että tilanne rauhoittuu ja elämämme pääsisivät pikkuhiljaa kulkemaan taas totutulla tavalla.

Partiovasemmalla, 

lippukunnanjohtaja Teresa

Yrjönpäivätapahtuma 23.4. ja partioviikon tehtävärata (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Tervetuloa viettämään partioviikkoa ja Yrjönpäivää, partiolaisten tärkeintä juhlapäivää, yhdessä Mäkipartion kanssa! 

Lippukuntamme Yrjönpäivän etätapahtuma järjestetään perjantainaq 23.4. klo 18 Google Meetissä. Liity tapahtumaan linkillä meet.google.com/qbx-igsk-cnb

Ohjelmassa esimerkiksi:

 • “Perinteinen” näytelmä Pyhän Yrjön tarusta 
 • Tarpojien puheenvuoro 
 • Kuvaesityksiä
 • Arvauskilpailu
 • Kahoot-kisailua 

Tänä vuonna partioviikon paraatit ja kulkueet jäävät väliin, mutta Mäkipartion omatoiminen, koko perheelle sopiva tehtävärata on kierrettävissä koko viikon ajan. 

Lisätietoa partioviikon tehtäväradasta lähetetään sähköpostitse lähiaikoina.

Muista myös että partioviikolla partiolainen näkyy! Voit käyttää partioasua tai partiohuivia koulussa tai työpaikalla.

Mäkipartion kevätkokous 25.4. (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset, äänioikeus 15 vuotta täyttäneillä)

Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 25.4.2021 klo 18:00 alkaen Google Meet -sovelluksessa, osoitteessa meet.google.com/zsw-zzne-sxt. Et tarvitse Google-tunnusta tai sisäänkirjautumista liittyessäsi kokoukseen selaimella, mutta puhelimella osallistuakseen tulee kirjautua Google-tunnuksella. Jos sinulla ei ole Google-tunnusta ja haluat osallistua puhelinsovelluksella, sinulle voidaan luoda nimi@makipartio.net-muotoinen Google-tunnus. Laita viestiä Moonalle osoitteeseen makipartio@makipartio.net, jos haluat oman Mäkipartio-sähköpostin.

Hyviin videoneuvottelukäytänteisiin kuuluu, että mikrofoni pidetään pois päältä silloin, kun ei itse puhu, ja puheenvuoroa pyydetään puheenjohtajalta kokouksen chatin kautta. Alle 15-vuotiailla lippukunnan jäsenillä on puheoikeus, mutta ei äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Videokokoukseen on suotavaa pukeutua tavallisen kevätkokouksen tapaan, eli huivin ja partiopaidan voi kaivaa esille. Kannattaa myös varata omat kokousherkut valmiiksi!

Kokouksen asialistalla ovat sääntöjen kevätkokoukselle määräämät asiat:

1) päätetään lippukunnan toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä niiden ja toiminnantarkastajan lausunnon perusteella vastuuvapauden myöntämisestä

2) valitaan lippukunnan edustajat piirin seuraaviin kokouksiin

3) käsitellään muut mahdolliset asiat

4) vahvistetaan seuraavan toimintakauden jäsenmaksut sekä kokouksen päätöksen mukaisesti voi valtuuttaa Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry keräämään lippukunnan jäsenmaksut

Kevätkokouksen jälkeen tapaaminen jatkuu johtiksella ja vapaalla jutustelulla.

Partiovasemmalla,

Lippukunnan hallitus

Iku-Turso 23.-28.7. (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Ikimuistoisia kesähetkiä. Ystävyyttä yli lippukuntarajojen.

Jyväskylän Metsänkävijät, Keljon Kävijät, Mäkipartio ja Pihkapartio järjestävät Kalevala-teemaisen kesäleirin Laukaan Iso-Pitkällä tänä kesänä heinäkuun lopussa.

Sudenpennut ja seikkailijat tutustuvat leirielämään lyhyellä leirillä 23.-25.7. Tarpojat ja samoajat osallistuvat pitkälle leirille koko viikon ajaksi 23.-28.7. Innokkaimmat johtajaikäiset ovat tervetulleita rakentamaan leiriä jo 22.7. ja myös huoltajat ovat tervetulleita luomaan jokaiselle unohtumattoman leirin.

Liikkumiset leiripaikalle hoidetaan kimppakyydein yhteisesti lippukuntien omilta koloilta. Leirillä nukutaan ulkona lippukunnan majoitteissa. Ohjelmassa on partiomaista tekemistä kalevalalaisella (ei sellaisella vanhana ja kuihtuneena vaan hauskalla ja jännittävällä!) lisämausteella. On kuultu huhuja, että leirillä pääsisi ainakin pärskimään vesiohjelman parissa, rakentamaan muinaisen soittimen sekä osallistumaan huippuihin turnajaisiin! Eikä tietenkään pidä unohtaa koko leirin yhteen kokoavia iltanuotioita, joissa Väinämöisen tarinat leimahtavat henkiin 2020-luvun tyyliin. Tarpojat osallistuvat alkuleirillä haikille, eli kahden yön minivaellukselle ja loppuleiristä heille on leirissä aivan omaa ohjelmaa. Samoajat osallistuvat leirille pienissä johtamistehtävissä omien kiinnostuksenkohteidensa mukaan.

Leirimaksu on sudenpentujen ja seikkailijoiden lyhyelle leirille 30 e ja tarpojien leirille 50 e. Leirille on mahdollista osallistua myös lyhyemmäksi ajaksi, jolloin leirimaksu on 10 e jokaista alkavaa osallistumispäivää kohden. Lippukunta maksaa johtajatehtävissä toimivien leirimaksun. Leirimaksu maksetaan ennen leiriä lippukunnan tilille.

Ilmoittautuminen on auki 10.4.-13.6. ja se tehdään Kuksan kautta osoitteessa kuksaan.fi/40505.  Leirin voi perua kuluitta 13.6. asti. Tämän jälkeen ilmoittautumisen voi perua kuluitta vain erityisestä syystä. Jos leiri joudutaan perumaan koronatilanteen vuoksi, ei leirimaksuja peritä.

Lisätietoa leiristä leirinjohtajilta: 

Teresa lpkj@makipartio.fi 

Justus justusla33@gmail.com

Johtajatulet 27.-29.8. (vaeltajat, aikuiset)

Johtajatulet järjestetään Evolla 27.–29.8.2021 kaikille yli 18-vuotiaille. 

”Mitäpä, jos kaikki Suomen partiolaiset kokoontuisivat viikonlopuksi yhdessä metsään, puhumaan ja oppimaan toisiltaan johtamisesta?

Tästä ajatuksesta syntyi Johtajatulet, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 elokuun viimeisenä viikonloppuna. Siitä lähtien tärkeimmät asiat ovat pysyneet ennallaan: johtajuus ja metsä, ihmiset, kohtaamiset ja yhdessä oppiminen. ​

Vaikka aluksi ajatuksena oli ennen kaikkea tehdä ja johtaa partiota yhdessä, pian ymmärrettiin paremman johtamisen olevan aivan kaikille kuuluva asia. Nykyään Johtajatulilla toisiaan tapaa ihmisiä yritysmaailmasta, politiikasta ja järjestöistä, partiotaustasta riippumatta. Partio ei ole kuitenkaan kadonnut minnekään – sen takaavat Evon elokuinen metsä ja koko tapahtumaa kantavat arvot paremman maailman rakentamisesta.​

Johtajatulille tullaan oppimaan ja oivaltamaan uutta johtamisesta mutta myös nauttimaan ja virkistymään yhdessä uusien ja vanhojen ystävien kanssa. Maailmanluokan puheiden ja työpajojen ohella Johtajatulet tarjoaa elämyksiä, joita vain metsä voi tarjota. Johtajatulet on tapahtuma, johon jokainen voi tulla omista lähtökohdistaan omaa itseään varten, ei velvollisuudentunteesta vaan omasta toiveesta.”

Jokaisen lippukunnan jäsenen osallistumista Johtajatulille tuetaan 30 e edestä (siinäkin tapauksessa, että tapahtuma joudutaan koronan takia perumaan, lippukunta maksaa kulut tuohon 30€ e asti). Osallistumismaksu maksetaan itse, ilmoitamme myöhemmin, miten tuon lippukunnan tuen saa.

Ilmoittautumisaika on 1.3.–21.6.2021. Tapahtumaan maksimiosallistujamäärä on 3000 henkilöä, joten älä aikaile ilmoittautumisessa: https://johtajatulet.fi/ilmoittautuminen/. Early Bird-ilmoittautuminen on mahdollista 3.5. asti, jolloin osallistumismaksu on lippukunnan tuen jälkeen vaeltajalta 30 e, aikuiselta partiolaiselta 45 e. Tämän jälkeen ilmoittautuneet maksavat lippukuntatuen jälkeen vaeltajat 60 e, aikuiset partiolaiset 75 e. Myös ei-vielä-partiolaiset ovat tervetulleita tapahtumaan, heidän maksunsa on Early Birdillä 95 e ja normaalilla ilmoittautumisajalla 125 e. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s