Mäkipartion joulukuun uutiskirje

JOULUKUUN UUTISKIRJE

Partiotervehdys koteihin! Tämä on Mäkipartion uutiskirje, joka ilmestyy kuukausittain sisältäen lippukunnan kuulumisia sekä tietoa tulevista tapahtumista jokaiselle ikäkaudelle.

Tässä kirjeessä:

  • Adventtikalentereiden myynti jatkuu
  • Vapaana olevat pestit
  • Aikuinen, tule mukaan partioon!
  • Tulevat tapahtumat

ADVENTTIKALENTEREIDEN MYYNTI JATKUU

Onhan perheesi jo saanut adventtikalenterit myytäväksi? Kalentereita on yhä saatavilla kololla. Toivomme, että jokainen perhe voisi osallistua myyntikampanjaan, jonka merkitys on tänä vuonna aiempia tärkeämpi Mäkipartion varainhankinnalle, koska muut tempaukset on koronan vuoksi jouduttu perumaan. Tulot käytetään leiritoiminnan hyväksi: pääsiäisen Hile2021-piirileirin ja ensi kesän leirin osallistumismaksujen alentamiseen.

Myymättä jääneet adventtikalenterit palautetaan ryhmänjohtajille 1.12. mennessä. Myynti tilitetään Mäkipartion tilille kokonaisuudessaan sitten, kun myynti on perheen osalta päättynyt ja viimeistään 1.12. Mäkipartion tili on FI67 4108 0010 3754 60, viestikenttään kirjoitetaan: Adventtikalenterit XX kpl (myytyjen määrä), myyjän nimi.

Lisäohjeita voit lukea aiemmasta huoltajille menneestä mailista, kysyä ryhmänjohtajilta tai kalenterivastaavalta ellu@makipartio.net. Verkkokaupan myyntilinkin jakaminen omille verkostoille on myös kätevä tapa auttaa varainhankinnassa. Jaathan siis linkkiä https://www.adventtikalenteri.fi/osta/lippukunta/makipartio-ry/ ja kannustat tuttaviasi tukemaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa. (Huom. Verkkokaupassa myynti ja tulot kirjautuvat Mäkipartiolle, mutta verkkokaupan kautta myydyt kalenterit eivät kerrytä kenenkään henkilökohtaisen myynnin määrää.) Kiitokset jo kalentereita myyneille ja reipasta myyntimieltä ensimmäiseen adventtiin asti!

VAPAANA OLEVAT PESTIT

Sinustako taloudenhoitaja Mäkipartiolle?

Mäkipartio tarvitsee uuden taloudenhoitajan vuodelle 2021. Taloudenhoitaja vastaa lippukunnan taloudenpidosta ja sen lainmukaisuudesta. Pestin vaatimus on vähintään 18 vuoden ikä ja aikaisempaa kokemusta yhdistyksen taloudenhoidosta tai partiosta ei tarvita, sillä pestiin perehdytetään. Taloudenhoitajan ei tarvitse olla lippukunnan jäsen ja unelmatilanne olisikin, että taloudenhoitaja olisi esimerkiksi joku vanhemmista, jotta johtajillemme jäisi enemmän resursseja järjestää laadukasta partiotoimintaa lapsille. Pesti on melko itsenäistä ja sitä saa kehittää omannäköisekseen. Pesti vie aikaa n. 1-3 tuntia 1-2 viikon välein, vuodenvaihteessa tuloslaskelmaa tehdessä vähän enemmän, mutta työn voi tehdä oman aikataulun mukaan. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä lpkj@makipartio.net.

Ryhmänjohtajia tarvitaan!

Partiossa viikkotoimintaa ohjaavat ja pyörittävät vapaaehtoiset yli 15-vuotiaat nuoret ja aikuiset. Ensi keväälle tarvitsisimme johtajan ainakin Kypärämäessä tiistaisin klo 17.00-18.30 kokoontuvaan seikkailijaryhmään (10-11 v.) ja heti perään 18.30-20.00 kokoontuvaan tarpojaryhmään (12-15 v.) Lisäksi lapsia olisi tulossa enemmän kun on mahdollista ottaa nykyisiin ryhmiin, ja haaveena olisikin perustaa Keltinmäkeen uusi sudenpenturyhmä (7-9 v.) tammikuussa 2020. Ryhmä ei kuitenkaan toimi ilman johtajia, joten kaksi sudenpentujohtajan pestiä olisi myös auki.

Tarvitsemme teitä avuksi retkien ja tapahtumien järjestämiseen ja kehittämään uutta toimintaa. Tarjoamme tehtäviin ryhmänjohtajaparin, koulutusta ja tukea. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta partiotoiminnasta, ja monta vanhempaa on lähiaikoina innostunut mukaan lapsensa partioharrastuksen myötä. Ryhmät kokoontuvat Keltinmäessä ja Kypärämäessä. Ryhmän johtaminen vie aikaa noin kaksi tuntia viikossa sekä muutaman viikonlopun vuodessa. Partio tarjoaa myös aikuisille mukavan harrastuksen, uusia ystäviä, itsensä kehittämistä ja elämyksiä. Jos hiukkaakaan kiinnostuit ja haluat tietää lisää, ota rohkeasti yhteyttä mailitse lpkj@makipartio.net.

AIKUINEN, TULE MUKAAN PARTIOON

Mäkipartion aikuisvartio, Varttuneet velmut on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita partiotoiminnasta, mutta eivät ole tällä hetkellä mukana toiminnassa. Aikuisvartioon ovat tervetulleita kaikki yli 16-vuotiaat. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa partio- tai retkeilykokemusta. Aikuisvartio tutustuu partion aatteisiin ja ihanteisiin, kasvatustavoitteisiin ja aikuisen rooliin partiossa. Aikuisvartio perehtyy lippukunnan toimintaan (viestintä, pestijärjestelmä, varainhankinta). Opettelemme yhdessä retkeilytaitoja, kuten nuotion sytyttäminen, majoitteen valinta ja pystytys, suunnistus ja retkikeittimen käyttö. Ohjelmaan kuuluvat myös ensiaputaidot, varusteiden huolto ja yhteisleikit. Tarkempi toiminta suunnitellaan yhdessä ryhmän kanssa. Ilmoittaudu aikuisvartioon sähköpostitse Ellulle (ellu@makipartio.net).

TULEVAT TAPAHTUMAT

Kutsu joulujuhlaan 8.12. klo 18-19 (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Tervetuloa Mäkipartion joulujuhlaan! 

Joulujuhla järjestetään 8.12. klo 18-19 Google Meetin välityksellä. Luvassa on paljon hauskaa jouluista ohjelmaa koko perheelle, esimerkiksi tietokilpailu, piparien koristelua ja muita hauskoja pelejä. Voit voittaa myös palkintoja, jos sinulle käy tuuri! Jos haluat osallistua piparinkoristelukilpailuun, varaudu siihen etukäteen leipomalla piparit valmiiksi, ostamalla piparit valmiina tai varaamalla sopivia kädentaitomateriaaleja (piparin ei tarvitse olla syötävä, sen voi tehdä esimerkiksi piirtämällä, askartelemalla tai vaikkapa neulomalla!). Käytä mielikuvitustasi! Piparit koristellaan meetin aikana. Meet-linkki lähetetään lähempänä juhlaa sähköpostitse. 

Terveisin tarpojaryhmä Kettusten Veljeskunta

Aikuisten nuotiolauluilta ja joulukuun johtis 10.12. klo 18 (samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Mäkipartion aikuisvartio Varttuneet Velmut järjestää lauluillan, missä pääsemme nauttimaan nuotion loimusta, ikivihreiden laulujen laulamisesta porukalla sekä maukkaasta ruoasta. Luvassa on myös johtis, missä käsittelemme lippukunnan ajankohtaisia asioita. Nuotiolla tapahtuu myös odotettu Mäkisolmun luovutus.

Ilta järjestetään Syvälahdessa (Vesalantie 136, 41940 Vesanka) 10.12. klo 18:00. Innokkaimmat voivat saapua jo klo 17:30 nuotiopuita pilkkomaan sekä valmistelemaan nuotiota iltaa varten.

Ilmoittaudu viimeistään 3.12. Ninalle, puhelinnumero sähköpostissa. Muista mainita viestissä myös mahdolliset allergiat, sekä tarvitsetko kyydin Syvälahteen tai oletko valmis ottamaan kyytiläisiä. Etsimme myös soittotaitoista mäksää säestämään iltaamme, voit mainita tästä ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautua voit tämänkin jälkeen, mutta huomioithan silloin hankkia omat ruokatarpeet illalle.

Mukaan tarvitset omat ruokailuvälineet (lautanen, aterimet, muki), säänmukaisen varustuksen, istuinalustan, kalenterin, partiohuivin sekä partiomieltä!

Olemme huomioineet illassa hygienian koronavirusta silmällä pitäen, ja paikan päältä löytyy käsidesiä. Huomioithan, että et saavu paikalle kipeänä tai oireisena ja ilmoitat, mikäli jätät osallistumatta iltaan. 

Meil on metsässä nuotiopiiri…

Nähkäämme pian, terveisin Varttuneet Velmut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s