Mäkipartion elokuun uutiskirje ja ilmoittautuminen syksyn ryhmiin

ELOKUUN UUTISKIRJE

Hyvää partiosyksyn alkua! Tämä on Mäkipartion uutiskirje, joka ilmestyy kuukausittain sisältäen lippukunnan kuulumisia sekä tietoa tulevista tapahtumista jokaiselle ikäkaudelle.

Tässä kirjeessä:

  • Ilmoittautuminen syksyn ryhmiin

  • Uusi aikuisvartio

  • Sinustako ryhmänjohtaja?

  • Avuksi partiotoimintaan

  • Tulevat tapahtumat

ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN RYHMIIN

Tänä vuonna ilmoittautuminen Mäkipartion toimintaan suoritetaan sähköisesti täyttämällä Kuksassa oleva ilmoittautuminen osoitteessa kuksaan.fi/36251. Ilmoittautumisen yhteydessä näet kunkin ryhmän kokoontumisajan ja -paikan, joista valitset omalle lapsellesi sopivimman. Vanhat ja uudet mäkipartiolaiset ilmoittautuvat samalla lomakkeella. Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu 11.-21.8. välisenä aikana. Ilmoitetun ajankohdan jälkeen voi myös tulla mukaan toimintaan, mikäli ryhmissä on tilaa. Pyrimme sijoittamaan jokaisen siihen ryhmään, johon on ensisijaisesti ilmoittautunut, mutta tarpeen vaatiessa saatamme joutua tasaamaan ryhmiä. Huoltaja saa viikon 35 aikana varmistuksen lapsensa partioryhmästä. Partiotoiminta alkaa syyskuun alussa ryhmänjohtajan ilmoittamana tarkempana ajankohtana.

Eri ikäiset partiolaiset kokoontuvat omissa ryhmissään – aiemmin Mäkipartiossa olleet, huomioittehan, että lapsi saattaa vaihtaa ikäkautta sudenpennuista seikkailijoihin tai seikkailijoista tarpojiin. Mäkipartion ryhmillä on kaksi kokoontumispaikkaa: Keltinmäen kirkko ja Kypärämäen kolo (Salokatu 20).

– Valitse tarjolla olevista ryhmistä se, johon ilmoitat lapsesi syntymäajan, sopivan kokoontumispäivän ja kellonajan perusteella. Huomioithan myös kokoontumispaikan, mikäli sillä on merkitystä.

– Jos ei ole väliä kumpaan sopivan ikäkauden ryhmistä lapsesi osallistuu, valitse molemmat vaihtoehdot.

– Jos tarjolla olevat ja sopivan ikäkauden kokoontumisajat ei sovi, lähetä sähköpostia Teresalle (lpkj@makipartio.net) ja kerro tästä, niin katsomme, mitä voimme tehdä.

– Uuden partiolaisen huoltaja, jätäthän lomakkeeseen myös omat yhteystietosi, että saamme sinuun yhteyden.

Syksyn partioryhmien kokoontumisajat:

Sudenpennut, 2011-2013 syntyneet tytöt ja pojat

tiistai klo 17.00-18.15, Keltinmäki (entinen Ilvekset)

keskiviikko klo 17.30-18.30, Kypärämäki (entinen Jääpöllöt)

Seikkailijat, 2009-2010 syntyneet tytöt ja pojat

tiistai klo 17.00-18.30, Kypärämäki (entinen Hönötiaiset)

keskiviikko klo 17.00-18.30, Keltinmäki (entinen Luolasipsit)

Tarpojat, 2006-2008 syntyneet tytöt ja pojat

(tytöt ja pojat), tiistai klo 18.30-20.00, Kypärämäki (entinen Kettusten veljeskunta)

(tytöt), torstai klo 18.00-19.30, Kypärämäki (entinen Juustot)

Samoajat, 2003-2005 syntyneet

Kokoontumisajat sovitaan erikseen

Vaeltajat, 2002-1998 syntyneet

Kokoontumisajat sovitaan erikseen

Aikuiset

Yli 16-vuotiaat voivat ilmoittautua ryhmänjohtajiksi, johtajistoon tai aikuisvartion jäseniksi.

UUSI AIKUISVARTIO

Mäkipartion aikuisvartio on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita partiotoiminnasta, mutta eivät ole tällä hetkellä mukana toiminnassa. Aikuisvartioon ovat tervetulleita kaikki yli 16-vuotiaat. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa partio- tai retkeilykokemusta. Ryhmän toiminta alkaa syyskuussa 2020. Ryhmä kokoontuu 2–4 kertaa kuussa yhteisesti sovitun aikataulun mukaan. Aikuisvartio tutustuu partion aatteisiin ja ihanteisiin, kasvatustavoitteisiin ja aikuisen rooliin partiossa. Aikuisvartio perehtyy lippukunnan toimintaan (viestintä, pestijärjestelmä, varainhankinta). Opettelemme yhdessä retkeilytaitoja, kuten nuotion sytyttäminen, majoitteen valinta ja pystytys, suunnistus ja retkikeittimen käyttö. Ohjelmaan kuuluvat myös ensiaputaidot, varusteiden huolto ja yhteisleikit. Tarkempi toiminta suunnitellaan yhdessä ryhmän kanssa. Ilmoittaudu aikuisvartioon sähköpostitse Ellulle (ellu@makipartio.net).

SINUSTAKO RYHMÄNJOHTAJA?

Partiossa viikkotoimintaa ohjaavat ja pyörittävät vapaaehtoiset yli 15-vuotiaat nuoret ja aikuiset. Tältä syksyltä vielä ainakin kahdelta (seikkailija)ryhmältä puuttuu ryhmänjohtajia.

Tarvitsemme teitä 7–9-vuotiaiden ja 10–11-vuotiaiden ryhmien johtajiksi, avuksi retkien ja tapahtumien järjestämiseen ja kehittämään uutta toimintaa. Tarjoamme tehtäviin ryhmänjohtajaparin, koulutusta ja tukea. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta partiotoiminnasta, ja monta vanhempaa on lähiaikoina innostunut mukaan lapsensa partioharrastuksen myötä. Ryhmät kokoontuvat Keltinmäessä ja Kypärämäessä. Ryhmän johtaminen vie aikaa noin kaksi tuntia viikossa sekä muutaman viikonlopun vuodessa. Partio tarjoaa myös aikuisille mukavan harrastuksen, uusia ystäviä, itsensä kehittämistä ja elämyksiä. Jos hiukkaakaan kiinnostuit ja haluat tietää lisää, ota rohkeasti yhteyttä mailitse lpkj@makipartio.net.

AVUKSI PARTIOTOIMINTAAN

Voisitko olla satunnaisesti tai kertaluonteisesti avuksi partiotoiminnassa?

Mäkipartiossa toimii kaudella 2020–2021 ainakin kuusi 7–14-vuotiaiden ryhmää. Partiotoimintaa ohjaavat useat yli 15-vuotiaat nuoret ja aikuiset, jotka pyrkivät järjestämään lapsille kiinnostavaa ja laadukasta partio-ohjelmaa. Ilman näitä vapaaehtoisia lasten ja nuorten partiotoiminta ei olisi mahdollista. Ryhmillä on pääsääntöisesti omat johtajansa, mutta apuakin tarvitaan, jotta toimintaa saadaan toteutettua. Osalle ryhmistä ei ole saatu lainkaan vakituista johtajaa ja ryhmiä pyöritetään monen yksittäisen johtajan voimin. Johtajakaveria tarvitaan esimerkiksi vakituisesti viikottaiseen toimintaan, auttamaan partioillan ohjelman toteuttamisessa ryhmänjohtajan kanssa, sijaistamaan silloin kun oma johtaja ei pääse paikalle sekä avuksi ryhmien ja lippukunnan retkille ja tapahtumiin. Jos sinulla on jokin osaamisalue tai kiinnostuksenkohde (esim. nikkarointi, suunnistus, ympäristöasiat, kädentaidot, luonnontuntemus), josta voisi olla hyötyä partiotoiminnassa, voit tulla pitämään myös partioiltoja, jossa asiantuntijuuttasi hyödynnetään. Täytä lomake ja olemme yhteydessä, kun kaivataan apua. Suurkiitos jo etukäteen avustasi!

https://forms.gle/haMQjxN1XKa69sbi9

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä lippukunnanjohtaja Teresa Tupamäkeen (lpkj@makipartio.net).

TULEVAT TAPAHTUMAT

ELOKUU

Syyskauden avajaistapahtuma ti 18.8. PERUTTU

Ennakkotiedoista poiketen emme järjestä avajaistapahtumaa, vaan ryhmiin ilmoittaudutaan sähköisesti osoitteessa kuksaan.fi/36251. Huoltaja saa viikon 35 aikana varmistuksen lapsensa partioryhmästä. Partiotoiminta alkaa syyskuun alussa ryhmänjohtajan ilmoittamana tarkempana ajankohtana.

SYYSKUU

Aikuisten päiväretki la 5.9. klo 9–14 (samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Aikuisten päiväretki on tarkoitettu kaikille Mäkipartion toiminnasta kiinnostuneille yli 16-vuotiaille. Voit olla esimerkiksi jo meille tuttu partiolainen, lapsen huoltaja, muualta Jyväskylään muuttanut partiolainen, alueella asuva aikuinen tai ihminen, joka ei vielä tiedä mitään partiosta. Aikuisten päiväretkellä pääset kokeilemaan erätaitoja, liikkumaan luonnossa ja maistamaan partioherkkuja. Erätoiminnan ohella kuulet, millaista toimintaa Mäkipartiossa järjestetään ja mitä kaikkea aikuiset voivat partiossa tehdä.

Lähtö retkelle tapahtuu Laajiksen parkkipaikalta klo 9.00. Palaamme metsästä kahteen mennessä. Mukaasi tarvitset istuinalustan, ruokailuvälineet (lautanen, muki, haarukka/veitsi/lusikka), kynän ja partiohuivin kaulaasi, jos sinulla on. Mäkipartio tarjoaa osallistujille lounaan ja päiväkahvit, mutta otathan itse tarvitsemasi juomaveden. Olemme päivän ulkona, joten valitsethan vaatetuksen ja kenkäsi sen mukaan.

Ruokatarjoilun vuoksi ilmoittauduthan 3.9. mennessä sähköpostitse ellu@makipartio.net ja ilmoitat mahdollisen ruokavaliosi. Ethän osallistu retkelle, mikäli sinulla tai lähipiirilläsi on koronan oireita. Peruutuksen sairastapauksessa voit tehdä viestillä numeroon 0408360085.

Syysjohtis su 6.9. klo 17 (samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Johtis on johtajiston kuukausittainen tapaaminen, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita, ryhmien toimintaa ja vaihdetaan kuulumisia. Hyvät eväät kuuluvat myös asiaan! Syyskuun johtiksessa asialistalla on aikankin syysretki Syysrambutanin suunnittelu. Tervetuloa!

Kokous järjestetään Wiivin luona Kortepohjassa, tarkempi osoite lähetetään johtajille lähempänä.

LOKAKUU

Syysrambutan 16.–18.10.  (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Syysrambutan on koko lippukunnan yhteinen syysretki. Perinteisesti seikkailijat ja sitä vanhemmat ovat retkeilleet kahden yön ajan, sudenpentujen liittyessä retkelle toiseksi yöksi. Seuraamme epidemiatilanteen kehittymistä ja ilmoitamme lisää lähempänä retkeä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s