Mäkipartion kesäkuun uutiskirje

Tämä on Mäkipartion uutiskirje, joka ilmestyy kuukausittain sisältäen lippukunnan kuulumisia sekä tietoa tulevista tapahtumista jokaiselle ikäkaudelle.

Tässä kirjeessä:
– Vesikrassi-päiväleirien leirikirje
– Mäkipartion aikuisvartio
– Tulevat tapahtumat

VESIKRASSI-PÄIVÄLEIRIEN LEIRIKIRJE

055fa83f-meidanmeri_partioscout-300x300

Kevään ajan partio on ollut tauolla ja syksyn kokoontumisiin on vielä aikaa. Jotta harrastukseen ei tule mahdotonta taukoa, Mäkipartio järjestää kesällä Vesikrassi-nimiset päiväleirit sekä Kypärämäessä että Keltinmäessä. Päivä aloitetaan kolon läheisyydestä, joten partiolaisten on helppo kulkea leirille itsenäisesti.

Leirin ohjelmassa on partiomaista tekemistä vanhojen ja uusien partiokavereiden kanssa. Leirin fyysinen ohjelma kestää klo 9–15, jonka jälkeen kokoonnumme kodeissa yhteiselle etäiltanuotiolle. Yöpyminen tapahtuu niin ikään omissa kodeissa, takapihalla teltassa tai ruokapöydän alle rakennetussa majassa makuupussissa. Leirillä suoritetaan Itämeri-teemainen #MEIDÄNMERI-merkki, josta voi lukea lisää seuraavasta linkistä. https://partio-ohjelma.fi/ohjelmamateriaalia/meidanmeri/ . Vanhemmat ovat myös tervetulleita leirille, esimerkiksi auttamaan ohjelmassa ja keittiössä.

Vesikrassin ajankohdat ovat seuraavat:
Keltinmäen leiri la–su 18.–19.7.
Kypärämäen leiri ma–ti 27.–28.7.

Yhden partiolaisen on mahdollista ilmoittautua vain yhdelle leirille. Näin pidämme osallistujamäärät kohtuullisina. Ilmoittautua voi kummalle leirille tahansa, mutta suosittelemme osallistumaan sen asuinalueen leirille, jossa partiolaisen oma ryhmä kokoontuu. Leirin hinta on 15 e, ja siihen sisältyy leirillä käytetyt materiaalit, leirillä suoritettava #MEIDÄNMERI-merkki sekä kummankin päivän lounas ja pieni välipala. Jokaisen osallistujan Suomen Partiolaisten jäsenmaksu vuodelle 2019 tulee olla maksettuna, jotta partiovakuutus on retkellä voimassa. Uusien partiolaisten kohdalla riittää, että heidät on hyväksytty Mäkipartion jäseniksi. Mikäli jäsenyysasioissa on epäselvyyttä, ota yhteyttä osoitteeseen kuksa@makipartio.fi.

Mäkipartio voi myöntää vähävaraisille perheille vapautuksen retkimaksusta. Vapautuksen hakemiseen riittää viesti tilanteesta lippukunnanjohtaja Teresalle lpkj@makipartio.net.

Lisätietoa leireistä sekä ilmoittautumisohjeet lähetetään lähempänä tapahtumaa.

MÄKIPARTION AIKUISVARTIO

Mäkipartion aikuisvartio aloittaa syksyllä
Mäkipartion aikuisvartio on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita partiotoiminnasta, mutta eivät ole tällä hetkellä mukana toiminnassa. Aikuisvartioon ovat tervetulleita kaikki yli 16-vuotiaat. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa partio- tai retkeilykokemusta. Ryhmän toiminta alkaa syyskuussa 2020. Ryhmä kokoontuu 2–4 kertaa kuussa yhteisesti sovitun aikataulun mukaan.

Aikuisvartio tutustuu partion aatteisiin ja ihanteisiin, kasvatustavoitteisiin ja aikuisen rooliin partiossa. Aikuisvartio perehtyy lippukunnan toimintaan (viestintä, pestijärjestelmä, varainhankinta). Opettelemme yhdessä retkeilytaitoja, kuten nuotion sytyttäminen, majoitteen valinta ja pystytys, suunnistus ja retkikeittimen käyttö. Ohjelmaan kuuluvat myös ensiaputaidot, varusteiden huolto ja yhteisleikit. Tarkempi toiminta suunnitellaan yhdessä ryhmän kanssa.

Miten mukaan?
Ilmoittaudu sähköpostilla Ellulle (ellu@makipartio.net).

Tervetuloa mukaan!
Elina “Ellu” Huuskola
ellu@makipartio.net

TULEVAT TAPAHTUMAT

KESÄKUU

Iku-Turso-kesäleiri on siirretty kesään 2021.

HEINÄKUU

Vesikrassi-päiväleiri Keltinmäki la–su 18.–19.7. (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset)
Vesikrassi-päiväleiri Kypärämäki ma–ti 27.–28.7. (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset)

ELOKUU

Mäksägaala la–su 8.–9.8. (samoajat, vaeltajat, aikuiset)
Mäkipartion kiitostapahtuma kaikille johtajille. Jos ideointi ja järjestäminen kiinnostaa, lmoittaudu työryhmään Moonalle (moona@makipartio.net)!

Syyskauden avajaistapahtuma ti 18.8. (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset)
Ryhmien viikkotoiminta jatkuu syksyllä. Toiminnan aloittaa 18.8. yhteinen syksyn avajaistapahtuma Köhniön rannalla. Tänä vuonna ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen Kuksan kautta, jotta vältämme hässäkän itse tapahtumapäivänä ja voimme keskittyä olennaiseen eli partiomaiseen yhdessätekemiseen! Ilmoittautumisohjeet syksyn ryhmiin ja lisätietoa itse tapahtumasta ilmoitetaan myöhemmin.

SYYSKUU

Aikuisten päiväretki la 5.9.
Aikuisten päiväretki on tarkoitettu kaikille Mäkipartion toiminnasta kiinnostuneille yli 16-vuotiaille. Voit olla jo meille tuttu partiolainen, lapsen huoltaja, muualta Jyväskylään muuttanut partiolainen, alueella asuva aikuinen tai ihminen, joka ei vielä tiedä mitään partiosta. Aikuisten päiväretkellä pääset kokeilemaan erätaitoja, liikkumaan luonnossa ja maistamaan partioherkkuja. Erätoiminnan ohella kuulet, millaista toimintaa Mäkipartiossa järjestetään ja mitä kaikkea aikuiset voivat partiossa tehdä. Kerromme retkestä tarkemmin elokuussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s