Mäkipartion huhtikuun uutiskirje ja kutsu kevätkokoukseen

HUHTIKUUN UUTISKIRJE

Tämä on Mäkipartion uutiskirje, joka ilmestyy kuukausittain sisältäen lippukunnan kuulumisia sekä tietoa tulevista tapahtumista jokaiselle ikäkaudelle.

Tässä kirjeessä:

  • Etäpartiovinkit
  • Kutsu kevätkokoukseen
  • Vinkkaa ansioitunut partiokaveri!
  • Tulevat tapahtumat

ETÄPARTIOVINKIT

Partiotoiminta on tauolla ainakin 13.5. saakka (viikkotoiminta jatkuu syksyllä), mutta se ei tarkoita partion loppua. Mäkipartion johtajat ovat koonneet ideoita etäpartioon osoitteeseen makipartio.net/2020/04/10/makipartion-ideoita-etapartioon/. Listalta löytyy omat osiot sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille. Lisäksi joillakin ryhmillä on omaa etäpartiotoimintaa tai Whatsapp-ryhmä, jossa voi jakaa fiiliksiä ja vaihtaa kuulumisia oman vartion kesken – oma johtaja tiedottaa näistä. Johtajistolla (samoajat, vaeltajat ja aikuiset) on oma vapaan jutustelun WA-ryhmä Mäkisen höpinät, jossa saa jakaa kuulumisten lisäksi vaikka kuvia ja terveisiä omista luontoretkistä tai muista partiomaisista tekemisistä. Kysy liittymislinkkiä Moonalta (makipartio@makipartio.net).

KUTSU KEVÄTKOKOUKSEEN

Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 26.4.2020 klo 17:00 alkaen Googlen Hangouts Meet -sovelluksen kautta. Kokouksen linkki on lähetetty sähköpostiin. Et tarvitse Google-tunnusta tai sisäänkirjautumista liittyessäsi kokoukseen selaimella, mutta puhelimella tarvitsee sekä kirjautua Google-tunnuksella että ladata Hangouts Meet -sovellus sovelluskaupasta. Jos tarvitset sinulla ei ole Google-tunnusta ja haluat osallistua puhelinsovelluksella, sinulle voidaan luoda nimi@makipartio.net-muotoinen Google-tunnus. Laita viestiä Moonalle osoitteeseen makipartio@makipartio.net, jos haluat oman Mäkipartio-sähköpostin tai et ole saanut linkkiä kokoukseen.

Hyviin videoneuvottelukäytänteisiin kuuluu, että mikrofoni pidetään pois päältä silloin, kun ei itse puhu, ja puheenvuoroa pyydetään puheenjohtajalta kokouksen chatin kautta. Alle 15-vuotiailla lippukunnan jäsenillä on puheoikeus, mutta ei äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Videokokoukseen on suotavaa pukeutua tavallisen kevätkokouksen tapaan, eli huivin ja partiopaidan voi kaivaa esille. Kannattaa myös varata omat kokousherkut valmiiksi!

Kokouksen asialistalla ovat sääntöjen kevätkokoukselle määräämät asiat:

1) päätetään lippukunnan toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä niiden ja toiminnantarkastajan lausunnon perusteella vastuuvapauden myöntämisestä

2) valitaan lippukunnan edustajat piirin seuraaviin kokouksiin

3) käsitellään muut mahdolliset asiat

4) vahvistetaan seuraavan toimintakauden jäsenmaksut sekä kokouksen päätöksen mukaisesti voi valtuuttaa Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry keräämään lippukunnan jäsenmaksut

Kevätkokouksen jälkeen tapaaminen jatkuu johtiksella ja vapaalla jutustelulla.

Partiovasemmalla,

Lippukunnan hallitus

VINKKAA ANSIOITUNUT PARTIOKAVERI!

Partiossa vapaaehtoisten toiminta on tärkeää, ja siksi pyrimme yhdessä siihen, että tekemästään työstä saa myös kiitosta. Mäkipartiossa yksi kiittämisen paikka on elokuinen Mäksagaala, ja lippukunnan hallitus haluaakin tässä vaiheessa kevättä kartoittaa johtajia, joille voisimme hakea Suomen Partiolaisten ansiomerkkejä tai joita voisimme muistaa muuten jollain erityisellä tavalla. Myös uudet ideat ihan kaikkien toiminnassa mukana olevien muistamiseksi ovat tärkeitä ja tervetulleita. Myös palaute vanhemmilta ryhmän- ja retkenjohtajille on tärkeää ja kannustaa jatkamaan, ja toivomme vastauksia kyselyyn myös kotiväeltä. Ansioitunutta ryhmänjohtajaa kannattaa toki kiittää myös henkilökohtaisesti vaikka sähköpostilla. 🙂

Suomen Partiolaisten ansiomerkkeihin voi tutustua tästä linkistä: https://www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/kiittaminen-ja-palaute/ansiomerkit/.

Eli: jos mielessäsi on johtaja, jolle haluaisit haettavan ansiomerkkiä tai jota toivoisit muistettavan jollain muulla tavoin, tai jos sinulla on ideoita lippukunnan kiittämistapojen kehittämiseen, ole hyvä ja vastaa tähän kyselyyn: https://forms.gle/kyot8Eht72sPfsjQA. Vastausaikaa on maanantaihin 13.4. asti.

TULEVAT TAPAHTUMAT

HUHTIKUU

Mäksäjotos 2020 9.13.4. Sodankylään Lapinhämeeseen (samoajat, vaeltajat, aikuiset

Mäksäjotos 2020 on peruttu. Katsellaan seuraavaa johtajavaellusta syksylle.

Yrjönpäivätapahtuma 23.4. Köhniön rannalla (koko lippukunta ja lähialueen perheet)

Yrjönpäivätapahtuma on peruttu, mutta partioviikko (20.-26.4.) valloittaa netin ja somen! Postaa partiomuistoja, huiviselfieitä ja kerro kavereille, miksi juuri sinä harrastat partiota. Käytä hashtagejä #partioscout ja #mäkipartio. Seuraa myös Mäkipartion Instaa @makipartio – sielläkin partioviikko näkyy!

Huhtikuun kevätkokous ja johtis 26.4. (samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 26.4.2020 klo 17:00 alkaen Googlen Hangouts Meet -sovelluksen kautta. 

TOUKOKUU

“Lauantain toivotut” -partiotaitokisat 9.5. Kuopiossa (tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset

Noppa 2020 -partiotaitokilpailut 16.5. Viitasaarella (sudenpennut, seikkailijat)

Molemmat J-SP:n kevään partiotaitokisat on peruttu. Syksyllä kisaillaan taas!

Helatorstain vaellus 21.-24.5. Hirvaan kierros 58 km, Salamajärven kansallispuisto (samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Helatorstain vaellukselle lähdetään kolmeksi yöksi Salamajärvelle sillä varauksella, että se on SP:n ohjeistuksen puitteissa mahdollista. Tarkempi suunnittelu aloitetaan ja ilmoittautuminen avataan heti, kun tiedetään paremmin. Lähtö voi tapahtua lyhyelläkin varoitusajalla. Seuraa uutiskirjeitä ja Mäksäjohtis-ryhmää!

Jätskijohtis 24.5. (samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Aika, paikka ja kokoussovellus vahvistetaan toukokuun uutiskirjeessä. Tavataan kasvotusten, jos mahdollista, mutta etänä ainakin.

KESÄKUU

Iku-Turso-kesäleiri loppukesästä Jyväskylän lähistöllä (sudenpennut, seikkailijat kaksi yötä,  tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset 6 yötä)

Kesäleiri siirtyy kesäkuulta loppukesään, jos tilanne sen sallii. Lisätietoa mm. ajankohdasta toukokuun uutiskirjeessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s