Maaliskuun uutiskirje

Tämä on Mäkipartion uutiskirje, joka ilmestyy kuukausittain sisältäen lippukunnan kuulumisia sekä tietoa tulevista tapahtumista jokaiselle ikäkaudelle.

Tässä kirjeessä:

  • Luolasipsit-seikkailijaryhmä etsii vierailevia johtajia
  • Johtajien viihtyvyyskysely
  • Tulevat tapahtumat

 

LUOLASIPSIT ETSIVÄT VIERAILEVIA JOHTAJIA

Luolasipsit-seikkailijaryhmää johtaa tällä hetkellä yksi nuori samoaja, Vanessa. Kevään kokouksiin kaivataan siis vierailevia (täysi-ikäisiä) johtajia sekä Vanessan johtamien kertojen tueksi että kerran vastuujohtajaksi vetämään ohjelmaa. Luolasipsit kokoontuvat tiistaisin klo 17:30-19 Keltinmäen kololla, kirkon kellarissa. Vanessan vastuukokoukset ovat 10.3., 14.4. ja 19.5., joten niille kerroille on erityisen helppo tulla kokeilemaan partion johtamista, jos vapaaehtoistyö nuorten parissa kiinnostaa. Muissa kokouksissa aiheina ovat esimerkiksi hyötyesine köydestä, hätämerkit ja lippuviestitys, köysien huolto, kierrätys ja puhelinviestintä. Moona auttaa mielellään ohjelman suunnittelussa. Aiheesta ei tarvitse olla aikaisempaa tietoa, partio-ohjelma.fi:n aktiviteettivinkit auttavat pitkälle. Jos kiinnostuit, laita viestiä Moonalle (moona@makipartio.net).

 

JOHTAJIEN VIIHTYVYYSKYSELY

Mäkipartion hallitus kartoittaa johtajiston viihtyvyyttä. Täytä oheinen kysely 15.3. mennessä. Kiitos vaivannäöstä! Linkki kyselyyn: https://forms.gle/DcGfXMAbK3Sf1hZa7.

 

TULEVAT TAPAHTUMAT

MAALISKUU

Maaliskuun johtis 29.3. klo 17 keskustassa (samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin. Johtis on johtajiston kuukausittainen tapaaminen, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita, ryhmien toimintaa ja vaihdetaan kuulumisia. Hyvät eväät kuuluvat myös asiaan! Maaliskuun johtiksessa asialistalla ainakin Yrjönpäivätapahtuma, Mäksägaala sekä johtajien viihtyvyys. Tervetuloa!

HUHTIKUU

Mäksäjotos 2020 9.13.4. Sodankylään Lapinhämeeseen (samoajat, vaeltajat, aikuiset

Johtajat valloittavat tunturin! Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta mukaan mahtuu vielä. Jos innostuit, laita Moonalle viestiä (moona@makipartio.net). Tapahtuma on avoin myös yli 15-vuotiaille ei-vielä-partiolaisille.

Yrjönpäivätapahtuma 23.4. Köhniön rannalla (koko lippukunta ja lähialueen perheet)

Partioviikolla vietämme lippukunnan perinteistä Yrjönpäivätapahtumaa, joka kokoaa yhteen lähialueen perheet viettämään mukavan päivän partiolaisten suojelupyhimyksen Pyhän Yrjön tarinaa muistellen sekä partioon tutustuen. Tapahtumassa on partiomaista tekemistä iästä ja partiotaustasta huolimatta. Lisätietoa tapahtumasta seuraavassa uutiskirjeessä.

Huhtikuun johtis 26.4. (samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Aika ja paikka vahvistetaan maaliskuun johtiksessa.

TOUKOKUU

“Lauantain toivotut” -partiotaitokisat 9.5. Kuopiossa (tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset

Järvi-Suomen partiolaisten järjestämät partiotaitokilpailut tarpojille. Oranssissa sarjassa kilpailevat tyttövartiot, vihreässä poika- ja sekavartiot. Kilpailuvartiossa on 46 1217-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten suurin yhteen laskettu ikä riippuu kilpailuvartion koosta seuraavasti: 4 hlö 58 v., 5 hlö 73 v. ja 6 hlö  87 v. Lisäksi kisassa on keltainen eli kevyt sarja, joka ei kisaa mestaruudesta. Kilpailureitin pituus kaikissa sarjoissa on enintään 7 km. Kilpailumaksu on mäkipartiolaiselle 10 e. Vartion kaikilla jäsenillä tulee olla Suomen Partiolaisten vuoden 2020 jäsenmaksu maksettuna. Lisätietoa tapahtumasta tulee, kun saamme tiedon mahdollisesta yhteiskuljetuksesta.

Noppa 2020 -partiotaitokilpailut 16.5. Viitasaarella (sudenpennut, seikkailijat)

Palapeli, muistipeli, korttipeli, pakopeli… Sudenpentu- ja seikkailijakisa 2020 vie laumat ja joukkueet matkalle pelien äärelle! Noppa-kilpailussa pentueet ja vartiot hyppäävät pelilaudalle ja testaavat tuttuja partiotaitoja erilaisten pelien ja tehtävien muodossa. Kisoissa vietetään mukava retkipäivä ratkoen visaisia pulmia ja uutta oppien. Jokaisen sudenpentupentueen pentueen mukana kulkee 15 vuotta täyttänyt saattaja, joten eksymisen vaaraa ei ole. Partiotaitokilpailu voi olla lasten ja vanhempien yhteinen tapahtuma – vanhemmat ovat erittäin tervetulleita saattajiksi, partiokokemusta ei tarvita! Sudenpennut ovat 710-vuotiaita ja pentueessa on 48 sudenpentua. Seikkailijavartiossa on 46 iältään 1013-vuotiasta jäsentä. Jokaisella sudenpennulla ja seikkailijalla tulee olla Suomen Partiolaisten vuoden 2020 jäsenmaksu maksettuna. Kilpailumaksu on mäkipartiolaiselle 10 e. Lisätietoa tapahtumasta tulee, kun saamme tiedon mahdollisesta yhteiskuljetuksesta.

Helatorstain vaellus 21.5. (samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Johtajisto lähtee päiväretkelle, merkkaa päivämäärä muistiin! Lisätietoa seuraavassa uutiskirjeessä.

Jätskijohtis 24.5. (samoajat, vaeltajat, aikuiset)

Aika ja paikka vahvistetaan maaliskuun johtiksessa.

KESÄKUU

Iku-Turso-kesäleiri 9.-14.6. Jyväskylän lähistöllä (sudenpennut, seikkailijat 12.-14.6.,  tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset koko ajan)

Mäkipartion, Jyväskylän Metsänkävijöiden sekä Keljon Kävijöiden yhteinen kesäleiri kokoaa uudet ja vanhat partioystävät yhteiselle leirille perinteisellä Kalevala-teemalla, tosin pienellä 2020-luvun twistillä. Retkikirje ja ilmoittautuminen seuraavassa uutiskirjeessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s