Mäkipartio 2018 – johtaja, tule lippukunnan kehittämisiltaan!

Lippukunnan kehittämisilta maanantaina 20.11. klo 17

Luvassa syyskokoukseen valmistautumista, lippukunnan johtokolmikon pohdintaa ja avaamista käsitteenä, hallituksen kokoonpanon miettimistä, Syysrambun palaute ja kiitokset (ruokatarjoilun muodossa). Miltä näyttää Mäkipartio ensi vuonna? Entä kolmen vuoden päästä? Tule mukaan kehittämään ja kehittymään! Uudet ja vanhat sekä aktiiviset ja taustalla olevat johtajat ovat kaikki tervetulleita ja toivottuja ideoimaan yhdessä.

Lippukunnan johtokolmikko on lippukunnan työnjaon päivitys, jossa lippukunnanjohtajan tehtävät jaetaan kolmeen osaan: lippukunnan, ihmisten ja partio-ohjelman johtamiseen. Johtokolmikko olisi tarkoitus ottaa Mäksissä käyttöön ja nimetä jo syyskokouksessa, joten asia on juuri nyt ajankohtainen. Miltä johtokolmikko Mäksissä näyttää? Miten tehtävät jaetaan? Tule pohtimaan asiaa lippukunnan kehittämisiltaan!

Ilmoita Moonalle (moona.veijola@gmail.com) eritysruokavalioista. Tarjoilutoiveita saa myös esittää! Taloudessa on kaksi kissaa, niin kerrotko myös, jos olet allerginen, niin viedään ne hoitoon. Johtajien s-postilistalle lähteneessä viestissä on tarkempi osoite – jos et ole saanut viestiä, kysy s-postilla.

Pestikuvaukset http://parempilippukunta.fi/tyonjako/ -sivulta:

Lippukunnanjohtaja johtaa lippukuntaa

Lippukunnan johtajiston on helppo keskittyä olennaiseen, kun hallinto pyörii vaivattomasti, rahahanat pulppuavat, tekijöille on hommia, hommille on tekijöitä, uusia jäseniä tulee kaikkiin ikäkausiin, viestintä rullaa ja koko johtajisto tietää, missä mennään.

Lippukunnanjohtaja pitää lippukunnan pyörät pyörimässä ja johtaa hallitusta. Lippukunnan koosta ja aktiivisuudesta riippuen lpkj:n kannattaa delegoida esimerkiksi viestintävastuu jollekin nohevalle tyypille, vaikkapa lpkja:lle tai sihteerille.

Pestijohtaja huolehtii vapaaehtoisista lippukunnassa

Lippukunnan johtajisto voi hyvin, jokaisella on motivoiva pesti ja tieto siitä, mitä pestissä pitää osata. Vapaaehtoisilla on intoa, iloa ja kunnianhimoa, sekä ajatus siitä, mitä partiossa tekisi seuraavaksi mieli tehdä.

Pestijohtajan paikalla kannattaa olla jo aikuinen tyyppi, jolla on ehkä kokemusta myös työelämästä. Hän on lippukunnanjohtajan tärkeä työpari, ehkä jopa samalla lpkja.  Pestijohtaja tuntee lippukunnan aikuiset, johtajiston ja ikäkausivastaavat. Hän osaa auttaa jokaista johtamaan omia tyyppejään, löytämään motivaation, seuraavan pestin, pitämään hyvän pestikeskustelun ja oikean koulutuksen äärelle.

Pestijohtajan pesti on sisällöltään lähellä työelämän  HR:ää. Kirjainyhdistelmä tulee sanoista human resources, suomeksi henkilöstöresurssit. HR sisältää rekrytointia, työsoppareita (eli partioksi pestikeskusteluja), hyvinvointia, osaamisen kehittämistä ja työssäjaksamista.

Ohjelmajohtaja johtaa partio-ohjelman toteutumista lippukunnassa

Kaikissa ikäkausissa on laadukasta, kivaa ja kasvatustavoitteiden mukaista toimintaa. Ohjelmatapahtumia tehdään yhdessä alueen muiden lippukuntien kanssa.

Ohjelmajohtaja työskentelee tiiviissä yhteistyössä ikäkausivastaavien ja alueensa muiden ohjelmajohtajien kanssa. Monet ohjelmatapahtumat, kuten Sepeli, KITT, ROK ja U-projekti voi olla hyvinkin järkevää tehdä alueen yhteistyönä. Ohjelmajohtaja huolehtii siitä, että jokainen lippukunnassa toimiva 7-22 -vuotias pääsee osallistumaan oman ikäkautensa ohjelmaan ja myös toteuttaa sitä mahdollisimman laajasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s